Grundejerforeningen

Lidt historie

Et fjed er en lav ø i et lavvandet område som for eksempel det sydlollandske. Før stormfloden i 1872 bestod kysten af en række sådanne øer med indsejlinger imellem. Man kunne for eksempel sejle ind mellem Bredfjed og Myggefjed, ved Dragsminde, og komme til Rødby.

At det har været såden vidner fundet af Bredfjedskibet om, det blev fundet på Tjørnevænget! Bredfjedskibet findes som model ved toiletbygningen.

Efter stormfloden blev digerne opført, og kysten fik sit nuværende udseende. Det fik i 1960’erne fremsynede mennesker til at tage initiativ til, at der blev udstykket et antal sommerhusgrunde i det, vi nu kalder Bredfjed – siden er Myggefjed også dukket op, nu som vejnavn.

Der var i sin tid tre forskellige udstykninger med hver sin grundejerforening. Hver forening havde så, efterhånden som grundene blev solgt, omkring 80 medlemmer. Der blev lavet lokalplan for området, hvorefter grundejerforeningerne blev pålagt en række opgaver omkring drift og vedligeholdelse af fælles ejendom.

Efter mange trælsomme år, hvor området efterhånden opnåede sit nuværende niveau, blev der taget initiativ til at sammenlægge grundejerforeningerne. Det skete trinvis, men i 2005 var BREDFJED GRUNDEJERFORENING på plads.

I mellemtiden havde Rødby Kommune fået tilladelse til at udstykke yderligere 160 grunde nord for det gamle område. Lokalplanen for det nye område pålagde grundejerforeningen for det gamle område at være ansvarlig for det nye område, så vi er nu en grundejerforening med godt 400 medlemmer.

Vores ambition er at fastholde et højt serviceniveau, som vi kender det fra de små foreninger, hvor nærheden gjorde mange ting nemmere. Vi vil bevare mangfoldigheden, udnytte den og fastholde Bredfjed som et unikt sted med fred og ro, naturskønhed og plads til alle!