Bredfjed strand


Området
Sommerhusområdet ved Bredfjed er et roligt og hyggeligt feriested for hele familien. Her er der både mulighed for at slappe af i den fredfyldte natur og for at være aktiv på stranden, i det nærliggende vandland eller med fiskestangen og golfkøllen. Bredfjed strand er en god og børnevenlig badestrand med groft sand, lægivende klitter og Badepunkt Flag.


 Lidt vest for Bredfjed ligger det lille ferieområde Kramnitse, som har en lille havn, hvorfra der stadig drives fiskeri. Her er det muligt at købe fisk direkte fra bådene. 

Få km mod øst ligger Rødby Havn, hvor der er gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder.

Et par km bag kysten ligger den smukke Kristianssæde Skov med mange vandreruter. På den nordlige del af Lolland findes der generelt mange skovarealer med et rigt dyreliv.

I Naturparken Maribosøerne kan I vandre i det smukke landskab eller tage på sejltur på en af de fire søer, hvor I kan opleve et rigt fugleliv. Landskabet omkring Bredfjed er fladt og præget af strand, klitter og enge. Der findes flere naturskønne vandre- og cykelstier tæt ved havet.

Landskabet er fladt og egner sig derfor godt til cykelture. Der findes flere naturskønne vandre- og cykelstier tæt ved havet, bl.a. den 40 km lange Digesti, som fører jer fra Rødbyhavn til Albuen langs Femeren Bælt.

 

Aktiviter
 Tag evt. på en hyggelig sejltur på søerne ved Maribo. På Lolland findes 2 golfklubber; Vestlollands Golfklub ved Nakskov og Golfklubben Maribo Sø ved Maribo. Lolland er et paradis for lystfiskere, hvad enten I er til kyst- eller havfiskeri fra en kutter. M/S Emanuel sejler jævnligt ud fra Rødby Havn. I Dannemare ligger en Put&Take fiskesø.

 

Seværdigheder
 På Polakkasernen i Tågerup, nu et museum, kan man få et indblik i de polske roepigers liv og arbejde (12 km). Besøg evt. den lille by Kramnitse, som ligger 15 km mod øst. Her findes bl.a. en lille, idyllisk havn, hvor I kan købe friskfanget fisk direkte fra bådene. I nærheden af Maribo ligger Engestofte Gods samt Søholt Gods, hvor det er muligt at besøge den unikt bevarede barokhave.

 

Udflugtsmuligheder
 Besøg den kønne, gamle købstad Maribo. Her kan I opleve den hyggelige stemning, musik, markedsdage, spændende butikker, sightseeing og spisesteder (25 km). I Knuthenborg Safaripark ved Maribo færdes de vilde dyr i naturlige omgivelser – lige omkring jeres bil eller bus. Oplev f.eks. giraffer, næsehorn, strudse, antiloper, zebraer og sibiriske tigre på nært hold (20 km).
 Frilandsmuseet i Maribo ligger ned til Maribo Sø og består af nogle huse, en bondegård, en stubmølle og en skole, som giver indtryk af stedets bondekultur og byggeskik omkring år 1800.
 Museumsbanen Maribo-Bandholm har siden 1962 kørt med det ældste fungerende damplokomotiv i Danmark fra 1879.
 Middelaldercentret er et frilandsmuseum ved Sundby, hvor et autentisk 1300-tals miljø er bygget op med huse, værksteder, skibe, fartøjer og en kastemaskine (51 km).

 

Kilde: www.sologstrand.dk